Asszertív Kommunikáció

Win-win kapcsolatok

Hogyan legyél határozott, agresszivitás nélkül?

2016. szeptember 22. 08:40 - Asszertív Kommunikáció

Volt már úgy, hogy szeretted volna megkapni amit akarsz, ugyanakkor féltél attól, hogy mások önzőnek és agresszívnek látnak? Itt az egyszerű módszer, amivel a különbség nyilvánvalóvá válik.

By kues / Freepik

Jóllehet nem egyszerű különbséget tenni az asszertív és az agresszív önérvényesítés között, egy jó útmutató lehet, hogy ha saját életed felett szeretnél kontrollt szerezni, akkor asszertív vagy, ha pedig más embereket akarsz kontrollálni, akkor agresszív.

Amikor asszertívak vagyunk, elismerjük saját érzéseinket és szükségleteinket, és ugyanezt tesszük a másikéval is. Ez nem azt jelenti, hogy beadjuk a derekunkat vagy automatikusan egyetértünk a másik javaslataival, hanem hogy meghallgatjuk őket, és aztán eldöntjük, hogy úgy csináljuk-e dolgainkat vagy nem. Dönthetünk így is, úgy is. Rajtunk áll.

És ez a választás a lényeg. Ilyenkor vállaljuk a felelősséget magunkért és csak magunkért, és adjuk meg a lehetőséget a másik embernek is ugyanerre. 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asszertivkommunikacio.blog.hu/api/trackback/id/tr4011734965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása